Carglass® Carglass® nasveti in novice Novi distribucijski center je združil pet družin

Novi distribucijski center je združil pet družin

Skupina Belron® je v belgijskem Blizenu po devetih mesecih obratovanja tudi uradno odprla svoj novi distribucijski center za Evropo. S kar 43,000 kvadratnimi metri površine je to največje tovrstno distribucijsko skladišče na svetu. Na njegovih policah na vgradnjo čaka 300,000 vetrobranskih stekel ter 6 milijonov delov in pripomočkov. Otvoritev predstavlja uresničitev štiriletnega programa krepitve Belronove dobavne verige in pod eno streho združuje do sedaj ločenih pet Belronovih družin. Tako je omogočen večji nadzor nad kvaliteto, primerno zalogo stekel in njihovo dobavo.

Evropskim podjetjem skupine Belron – mednje sodi tudi Carglass – se v 878 poslovalnic od tam dostavi 1,2 milijona stekel letno ter 22 milijonov kosov različnih pripomočkov. Prav tako pa se od tam odpošljejo vsa specializirana orodja za popravila in menjavo stekel, ki jih Belronove operacije uporabljajo v 30 državah po vsem svetu.

Ta inovativni center bo zagotavljal dolgoročne pozitivne učinke in pomagal Belron pripraviti na prihodnost

Center je bil načrtovan z mislijo na ljudi in okolje. Ob razvoju kvalitetnega delovnega okolja in novih načinov dela je bilo ključno nasloviti tudi okoljski vpliv. Vgradili so 14,000 kvadratnih metrov solarnih panelov in 422 svetlobnih jaškov za kar največ naravno koriščene svetlobe in energije. Z osrednjo lokacijo je privarčevanih 1500 pretovorov letno, po devetih mesecih delovanja centra pa smo emisije naše dobavne verige zmanjšali za 20 odstotkov.

Gary Lubner, izvršni direktor Belron Group, ob otvoritvi poudarja pomembnost pridobitve: “Ob otvoritvi centra sem izjemno navdušen. Je ključni mejnik, saj lahko sedaj večino Evrope oskrbujemo iz enega mesta. Igra bistveno vlogo v omogočanju pokrivanja povpraševanja naših strank in zagotavljanja naših storitev. Pri tem pa je vedno šlo tudi za zaposlene in izziv kako narediti razliko tudi zanje.”

“Ta inovativni center bo zagotavljal dolgoročne pozitivne učinke in pomagal Belron pripraviti na prihodnost”, je še dodal.

V kompleksu deluje tudi Belronov center odličnosti, ki se ukvarja z novimi inovativnimi operativnimi procesi in aplikacijami, ki izboljšujejo kvaliteto storitev poslovalnic po vsem svetu.

DELI:
Posebna ponudba